Difference between revisions of "Netwerk mutaties"

From Cncz
Jump to navigation Jump to search
Line 1: Line 1:
 
[nl]
 
[nl]
  
== Ethernet mutaties ==
+
== Netwerk mutaties ==
  
Door de gebouwen van de B-faculteit lopen allerlei soorten kabels voor dataverkeer. De belangrijkste zijn de glasfiber- en UTP-kabels (Unshielded Twisted Pair) t.v.b. het ethernet. De bekabeling en aansluitkastjes worden beheerd door C&CZ; wijzigingen mogen alleen door of in opdracht van C&CZ worden uitgevoerd.
+
Door de gebouwen van de B-faculteit lopen allerlei soorten kabels voor dataverkeer. De belangrijkste zijn de glasfiber- en UTP-kabels (Unshielded Twisted Pair) voor het netwerk. De bekabeling, switches en outlets worden beheerd door C&CZ; wijzigingen mogen alleen door of in opdracht van C&CZ worden uitgevoerd.
  
Mutaties (toevoegen, wijzigen, verplaatsen, verwijderen) van PC's die geen services (WWW-service, disken uitdelen buiten de afdeling, etc) aanbieden, hoeven niet bij C&CZ te worden aangevraagd. Zulke PC's krijgen geen vast IP-nummer.
+
Mutaties (toevoegen, wijzigen, verplaatsen, verwijderen) van PC's die geen services (WWW-service, disken uitdelen buiten de afdeling, etc.) aanbieden, hoeven niet bij C&CZ te worden aangevraagd. Zulke PC's krijgen geen vast IP-nummer.
  
Alle mutaties (toevoegen, wijzigen, verplaatsen, verwijderen) van apparaten met een vast IP-nummer aan het ethernet op de B-faculteit moeten altijd vooraf bij C&CZ [[overcncz_wieiswie_netwerk|'''Netwerkbeheer''']] worden aangevraagd. Op kamer HG03.055 zijn hiervoor speciale registratie/mutatie-formulieren te krijgen. Aanvraag via WWW is ook mogelijk via onderstaand formulier.  
+
Alle mutaties (toevoegen, wijzigen, verplaatsen, verwijderen) van apparaten met een vast IP-nummer aan het netwerk op de B-faculteit moeten altijd vooraf bij C&CZ [[overcncz_wieiswie_netwerk|'''Netwerkbeheer''']] worden aangevraagd. Aanvraag via WWW is mogelijk via onderstaand formulier.  
  
Omdat het in principe niet mogelijk is om te zien of degene die via een WWW formulier zoals dit een mailtje stuurt ook daadwerkelijk is wie hij of zij beweert te zijn, zal een aanvraag via dit formulier altijd eerst gecontroleerd worden en dus langer duren. De snelste manier om een ethernet-mutatie aan te vragen is door rechtstreeks een mailtje te sturen naar [mailto:ethergids@science.ru.nl ethergids@science.ru.nl] met onderstaand formulier als voorbeeld, dan wel door een papieren registratieformulier in te vullen en bij C&CZ af te geven.
+
Omdat het in principe niet mogelijk is om te zien of degene die via een WWW formulier zoals dit een mailtje stuurt ook daadwerkelijk is wie hij of zij beweert te zijn, zal een aanvraag via dit formulier altijd eerst gecontroleerd worden. De snelste manier om een ethernet-mutatie aan te vragen is door rechtstreeks een mailtje te sturen naar [mailto:ethergids@science.ru.nl ethergids@science.ru.nl] met onderstaand formulier als voorbeeld, dan wel door een papieren registratieformulier in te vullen en bij C&CZ af te geven.
  
 
----
 
----
Line 38: Line 38:
  
 
{|
 
{|
| align="right" | '''kontaktpersoon:'''
+
| align="right" | '''contactpersoon:'''
 
|
 
|
  

Revision as of 14:48, 9 October 2013

NOT_YET_TRANSLATED