Difference between revisions of "Huisleverancier PC's"

From Cncz
Jump to: navigation, search
Line 1: Line 1:
 
 
[nl]
 
[nl]
== De NIEUWE huisleverancier voor PC's: Scholten Awater ==
+
== Huisleverancier: Scholten Awater ==
  
De huisleverancier voor PC's op de Radboud Universiteit is sinds 1 maart 2006 de firma [http://www.sa.nl/ Scholten Awater]. Vaste contactpersoon is Dennis Barten, e-mail: d.barten@sa.nl, [[Image:telephone.gif|telefoon]] 024-3579 856.
+
De huisleverancier voor PC's op de Radboud Universiteit is sinds 1 maart 2006 de firma [http://www.sa.nl/ Scholten Awater]. Vaste contactpersoon is Danny Schroder, e-mail: D.Schroder@sa.nl, [[Image:telephone.gif|telefoon]] 024-3579 856.
  
 
=== kernassortiment ===
 
=== kernassortiment ===
Line 11: Line 10:
 
=== website ===
 
=== website ===
  
Op de website van Scholten Awater staan de RU-prijzen gegeven. Daarvoor moet u inloggen met een loginnaam en password. Er is een loginnaam/password combinatie voor eindgebruikers (die alleen het kernassortiment mogen zien) en een combinatie voor computerondersteuningsgroepen en inkoop (die het volledige assortiment mogen zien). Inkoop en C&CZ hebben overwogen dat de gebruikers van NWI vaak andere of meer apparatuur nodig hebben dan een standaard configuratie. Bovendien zijn de leerstoelgroepen eigen baas over hun budgetten. Daarom is besloten om de eerstelijn ondersteuners van alle leerstoelgroepen en diensten in NWI de loginnaam/password combinatie te geven van de computerondersteuners. Hiermee kan de eerstelijn ondersteuner:
+
Op de website van Scholten Awater staan de RU-prijzen gegeven. Daarvoor moet u inloggen met een loginnaam en password. Er is een loginnaam/password-combinatie voor eindgebruikers (die alleen het kernassortiment mogen zien) en een combinatie voor computerondersteuningsgroepen en inkoop (die het volledige assortiment mogen zien). Inkoop en C&CZ hebben overwogen dat de gebruikers van NWI vaak andere of meer apparatuur nodig hebben dan een standaard configuratie. Bovendien zijn de leerstoelgroepen eigen baas over hun budgetten. Daarom is besloten om de eerstelijn ondersteuners van alle leerstoelgroepen en diensten in NWI de loginnaam/password-combinatie te geven van de computerondersteuners. Hiermee kan de eerstelijn ondersteuner:
  
 
* Alle producten bekijken met de RU-prijs (ex BTW)
 
* Alle producten bekijken met de RU-prijs (ex BTW)
Line 21: Line 20:
 
=== bestelprocedure ===
 
=== bestelprocedure ===
  
De bestelprocedure verandert niet! U dient uw bestelling via een AVI op te geven aan de afdeling inkoop. Offertes kunt u per interne post of via e-mail meesturen.
+
U dient uw bestelling via het financiele systeem op te geven aan de afdeling inkoop. Offertes kunt u per interne post of via e-mail meesturen.
  
 
=== afleverprocedure ===
 
=== afleverprocedure ===
  
De afleverprocedure verandert niet: Scholten Awater zal de bestelling afleveren bij het logistiek centrum waar de order gereed wordt gemeld in het financiele systeem en waar voor verdere aflevering gezorgd wordt.
+
Scholten Awater zal de bestelling afleveren bij het logistiek centrum waar de order gereed wordt gemeld in het financiele systeem en waar voor verdere aflevering gezorgd wordt.
  
 
=== basis-configuratie ===
 
=== basis-configuratie ===
  
Op dit moment (mei 2006) wordt als basis-configuratie aangeboden:
+
Op dit moment (november 2007) wordt als basis-configuratie aangeboden:
  
* PC: HP DX5150 MT BU - Athlon 64 3200+ 512MB/80GB/dvd/xph.
+
* PC: HP DC7800 - Core 2 Duo E6550, 2 GB/160GB/DVD-RW.
 +
* PC: HP DC5750 - Athlon 64 X2 4400+ 2.3 GHz, 1 GB/260GB/DVD
 
* Monitor: PHI170B6CG: Philips TFT - 17" - 1280 x 1024.
 
* Monitor: PHI170B6CG: Philips TFT - 17" - 1280 x 1024.
  
Deze basis-PC is getest: hij kan met de bekende procedure, via het netwerk, geinstalleerd worden. Misschien ten overvloede: De RU heeft campuslicenties voor UPGRADE van MS-Windows. U dient dus de goedkoopste versie van windows te bestellen (home-edition, deze is in de prijs van de basis-PC inbegrepen). Bij de netwerkinstallatie wordt de professionele versie geinstalleerd. Zij die geen gebruik van de netwerkinstallatie (kunnen) maken kunnen bij C&CZ de CDs met XP Professional lenen. Upgrade vam de ene (NL) taal naar een andere (UK) schijnt problematisch te zijn, dan kan men beter een nieuwe install doen. Als u een Linux operating systeem gebruikt, hoeft u geen MS-Windows licentie te kopen. Dit dient u bij uw bestelling te vermelden. Er wordt dan Free DOS opgezet door Scholten Awater.
+
Deze basis-PC's zijn getest: ze kunnen met de bekende procedure, via het netwerk, geinstalleerd worden. Misschien ten overvloede: De RU heeft campuslicenties voor UPGRADE van MS-Windows. U dient dus de goedkoopste versie van windows te bestellen (home-edition, deze is in de prijs van de basis-PC inbegrepen). Bij de netwerkinstallatie wordt de professionele versie geinstalleerd. Zij die geen gebruik van de netwerkinstallatie (kunnen) maken kunnen bij C&CZ de CDs met XP Professional lenen. Upgrade vam de ene (NL) taal naar een andere (UK) schijnt problematisch te zijn, dan kan men beter een nieuwe install doen. Als u een Linux operating systeem gebruikt, hoeft u geen MS-Windows licentie te kopen. Dit dient u bij uw bestelling te vermelden. Er wordt dan Free DOS opgezet door Scholten Awater.
  
 
=== afleveren en garantie ===
 
=== afleveren en garantie ===

Revision as of 14:31, 23 October 2007

NOT_YET_TRANSLATED