Difference between revisions of "Categorie:Onderwijs"

From Cncz
Jump to navigation Jump to search
Tag: Replaced
 
Line 1: Line 1:
 
== [nl]Onderwijs[/nl][en]Education[/en] ==
 
== [nl]Onderwijs[/nl][en]Education[/en] ==
 
 
=== [nl]Tentamen Laptops[/nl][en]Laptop used for examination[/en] ===
 
 
[nl]
 
Het gaat over de vraag van het OWC om 2 laptops beschikbaar te krijgen tbv tentamens door functiebeperkte studenten en er voor te zorgen dat deze laptops geen Internet-verbinding kunnen maken teneinde fraude te voorkomen.
 
 
Op deze twee bijzondere laptops (hglaptop63 en hglaptop64) is, middels BIOS instellingen, wifi standaard gedisabled, zodat het OWC deze machines van de bibliotheek kan lenen en inzetten voor tentamens.
 
 
Het bedraade interface blijft enabled zodat de laptops op de gebruikelijke wijze onderhouden kunnen worden. Ook USB blijft enabled zodat men gebruik kan blijven maken van USB voor speciale randapparatuur of USB sticks die toegelaten zijn.
 
 
 
 
Procedure:
 
 
- Er is gekozen voor de hoogst genummerde laptops, op dit moment hglaptop63 en hglaptop64.
 
 
- De machines zijn standaard wifi disabled. Dit is middels een sticker op de laptop vermeld zodat meteen duidelijk is dat draadloos netwerk niet werkt.
 
 
- Gebruikers zijn niet in staat om Wifi aan te zetten. Hiervoor is het BIOS wachtwoord noodzakelijk.
 
 
- Machines blijven in de rolkarren in de bibliotheek voor opladen en onderhoud. Het OWC retourneerd de geleende laptops regelmatig zodat updates en opladen standaard geregeld is.
 
 
- Machines worden in principe alleen aan het OWC uitgeleend tenzij alle machines nodig zijn voor een practicum.
 
 
- CnCZ kan op verzoek tijdelijk wifi 'enable'en. De helpdesk (tel: 20000, email: helpdesk@science.ru.nl) draagt hier zorg voor. De helpdesk stuurt in zo'n geval een email naar postmaster@science.ru.nl met daarin de machine naam en eindtijd.
 
 
- Bibliotheek neemt de bijzondere PC's weer in en meld dat aan de helpdesk en/of postmaster@science.ru.nl.
 
 
- Ook postmaster bewaakt dat na de einddatum de machines weer gedisabled worden en informeerd de helpdesk. Helpdesk draagt weerom zorg voor het 'disable'en en meld de machines middels een email af bij postmaster.
 
 
 
 
Daar USB niet gedisabled is kunnen studenten bv wifi USB sticks, etc trachten te gebruiken. Het is dus van belang dat de surveillanten opletten dat dit niet gebeurt.
 
[/nl]
 
[en]
 
ToDo
 
[/en]
 

Latest revision as of 15:27, 16 August 2019

Education

Pages in category "Onderwijs"

The following 3 pages are in this category, out of 3 total.