SUN Onderhoud

Uit Cncz
Ga naar: navigatie, zoeken


SUN onderhoud en reparaties

Veel Suns op de RU-campus zijn opgenomen in het door C&CZ met Sun afgesloten onderhoudscontract voor hardware en software, waarvoor Peter van Campen de contactpersoon is.

De meeste Sun werkstations zijn in brons-onderhoud. Dat betekent dat iemand van C&CZ systeembeheer beoordeelt welk onderdeel defect is en het betreffende Sun-partnumber doorgeeft aan Sun, samen met het serienummer van de betreffende machine. Binnen enkele dagen brengt een koerier dan een vervangend onderdeel. Dit betekent dat een werkstation bij een hardware-storing enkele dagen buiten bedrijf zal zijn.

Alle servers die in eigendom van C&CZ zijn, zijn op zijn minst in zilver-onderhoud. Dat is een vier-uur-respons contract onder werktijd. Dit betekent dat een technicus van Sun vaak nog dezelfde dag met vervangende hardware het probleem op kan lossen, waardoor een server niet langer dan één werkdag down zal zijn. Vaak kan de overlast nog verder beperkt worden doordat C&CZ systeembeheer vervangende hardware in kan zetten. [/nl]