Overleg:Peage

Uit Cncz
Ga naar: navigatie, zoeken

Versie van oude Windows:


Om een printer uit de Peage testomgeving te kunnen gebruiken, dient deze eerst toegevoegd te worden aan de beschikbare printers. Dat gaat als volgt:

Klik op Start -> Settings -> Printers and Faxes, of afhankelijk van de Windows-versie, op Start -> Printers and Faxes. Het venster Printers and Faxes wordt geopend met daarin een lijst van beschikbare printers.

 Add printer.png

Linksboven in dit venster staat een blokje met de titel Printer Tasks. Klik daarin op Add a printer.

Klik op Next in het venster Add Printer Wizard. Selecteer de optie A network printer, or a printer attached to another computer en klik daarna weer op Next.

Selecteer de optie Connect to this printer (...) en voer bij Name exact de naam van de printer in zoals in de tabel hierboven. Voor de Ricoh printer bij FNWI is dat dus: \\payprint01.ru.nl\RicohMP5000 en klik weer op Next.

 Add printer wizard.PNG


In veel gevallen zal nu het venster Connect to payprint01.ru.nl verschijnen. Dat venster verschijnt niet wanneer men al geauthenticeerd is aan de RU Active Directory, zoals wanneer men ingelogd is met een S-nummer in het Studielandschap, Bibliotheek FNWI of op de infozuil-PC's.

In het venster Connect to payprint01.ru.nl moet in het veld User name het studentnummer ingevuld worden, vooraf gegaan door ru\, bijvoorbeeld ru\s123456.

 Connect ru.PNG

In het veld Password moet het bijbehorende wachtwoord ingevuld worden. Voor een S-nummer is dat het wachtwoord van het RU-account (vroeger KISS-wachtwoord geheten). Klik ten slotte op OK om verder te gaan.

Daarna verschijnt een venster met de vraag of je de 'printer driver' die aangereikt gaat worden, wel vertrouwt.

 Connect to printer.PNG

Klik Ja.

Na een paar seconden verschijnt de keuze of deze printer de standaard printer moet worden.

  Default printer.PNG

Kies wat je wil en klik op Next.

 Final printer list.png

Klik op Finish.

Als de nieuw toegevoegde printer een echte printer is, dan verschijnt die in de lijst met beschikbare printers met status "Gereed". De virtuele printer uni_ps heeft als status "Access denied, unable to connect" ook als er geen probleem is.