Netwerk mutaties

From Cncz
Jump to navigation Jump to search

Netwerk mutaties

Door de gebouwen van de B-faculteit lopen allerlei soorten kabels voor dataverkeer. De belangrijkste zijn de glasfiber- en UTP-kabels (Unshielded Twisted Pair) voor het netwerk. De bekabeling, switches en outlets worden beheerd door C&CZ; wijzigingen mogen alleen door of in opdracht van C&CZ worden uitgevoerd.

Mutaties (toevoegen, wijzigen, verplaatsen, verwijderen) van PC's die geen services (WWW-service, disken uitdelen buiten de afdeling, etc.) aanbieden, hoeven niet bij C&CZ te worden aangevraagd. Zulke PC's krijgen geen vast IP-nummer.

Alle mutaties (toevoegen, wijzigen, verplaatsen, verwijderen) van apparaten met een vast IP-nummer aan het netwerk op de B-faculteit moeten altijd vooraf bij C&CZ Netwerkbeheer worden aangevraagd. Aanvraag via WWW is mogelijk via onderstaand formulier.

Omdat het in principe niet mogelijk is om te zien of degene die via een WWW formulier zoals dit een mailtje stuurt ook daadwerkelijk is wie hij of zij beweert te zijn, zal een aanvraag via dit formulier altijd eerst gecontroleerd worden. De snelste manier om een ethernet-mutatie aan te vragen is door rechtstreeks een mailtje te sturen naar met onderstaand formulier als voorbeeld.


soort mutatie:

nieuw

wijziging

verwijdering


ingangsdatum:


contactpersoon:
telefoon:
e-mail:


gebouw/vleugel:
kamernummer:
hardware-adres:
node-naam:
merk:
type:
serienummer:


categorie:

PC

Workstation

Router/Gateway

anders, namelijk:


operating system:

MS-WINDOWS versie:

Linux versie:

anders, namelijk:


afzender:


Opmerkingen: