Huisleverancier PC's

Uit Cncz
Ga naar: navigatie, zoeken

Huisleverancier: Scholten Awater

De huisleverancier voor pc's voor de Radboud Universiteit is sinds 1 maart 2006 CentralPoint (voorheen Scholten Awater) na diverse Europese aanbestedingen.

Kernassortiment

Het ISC stelt een kernassortiment samen van producten met een extra gunstige prijs. De samenstelling van het kernassortiment zal regelmatig opnieuw bekeken worden.

Website

Op de website van Scholten Awater staan in de webshop de RU-prijzen gegeven. Daarvoor moet u inloggen met een loginnaam en password. Er is een loginnaam/password-combinatie voor eindgebruikers (die alleen het kernassortiment mogen zien) en een combinatie voor computerondersteuningsgroepen en inkoop (die het volledige assortiment mogen zien). Inkoop en C&CZ hebben overwogen dat de gebruikers van FNWI vaak andere of meer apparatuur nodig hebben dan een standaard configuratie. Bovendien zijn de leerstoelgroepen eigen baas over hun budgetten. Daarom is besloten om de afdelingscontactpersonen van alle leerstoelgroepen en diensten in FNWI de loginnaam/password-combinatie te geven van de computerondersteuners. Hiermee kan de afdelingscontactpersoon:

  • Alle producten bekijken met de RU-prijs (ex BTW)
  • Online offerte aanvragen
  • De status van openstaande orders en offertes bekijken.

Omdat iedereen dezelfde loginnaam gebruikt, is het voor Scholten Awater niet duidelijk aan wie een offerte gestuurd moet worden. Geef daarom uw naam en e-mail adres als u een offerte vraagt.

Because everybody in the Faculty of Science uses the same loginname, Scholten Awater cannot see who to send a quote. Therefore please supply your name and email address when requesting a quote.

Bestelprocedure

U dient uw bestelling via het financiële systeem op te geven aan de afdeling inkoop. Offertes kunt u als bijlage meesturen.

Afleverprocedure

Scholten Awater zal normaal gesproken twee maal per week bestellingen afleveren bij het logistiek centrum waar de order gereed wordt gemeld in het financiële systeem en waar voor verdere aflevering gezorgd wordt.

Basis-configuratie

Er zullen altijd enkele basis-configuraties aangeboden worden voor desktop, monitor en laptop. Deze basis-pc's zijn getest: ze kunnen met een standaard procedure, via het netwerk, geïnstalleerd worden. N.B.: De RU heeft een campuslicenties voor UPGRADE van MS-Windows op desktops. U kunt dus de goedkoopste versie van MS-Windows te bestellen (home-edition, deze is in de prijs van de basis-pc inbegrepen). Bij de netwerkinstallatie wordt de professionele versie geïnstalleerd. Zij die geen gebruik van de netwerkinstallatie (kunnen) maken, kunnen bij C&CZ een Windows CD/DVD lenen. Upgrade van de ene (NL) taal naar een andere (UK) schijnt problematisch te zijn, dan kan men beter een nieuwe installatie doen. Als u een Linux operating systeem gebruikt, hoeft u geen MS-Windows licentie te kopen. Dit dient u bij uw bestelling te vermelden. Er wordt dan Free DOS opgezet door Scholten Awater.

Garantie

Op de producten uit het kernassortiment zit standaard 3 jaar garantie met next business day reparatie. Soms kan men een vierde jaar bijkopen. PAS OP: OP ANDERE PRODUCTEN WORDT DE STANDAARD_FABRIEKSGARANTIE GEGEVEN. KIJK DUS GOED NAAR DE VOORWAARDEN IN DE PRIJSLIJST. In geval van reparaties zal C&CZ ervoor zorgen dat de monteur op de juiste plaats komt. Kijk voor het reparatieformulie op Reparaties.

Verpakking

Ieder wordt dringend verzocht om de verpakking bij het logistiek centrum af te (laten) leveren. Scholten Awater neemt deze n.l. kosteloos mee, wat de faculteit afvoerkosten bespaart.

Afvoer en inruil

Oude PC's, laptops, printers en monitoren kunnen ingeruild worden. Hiervoor is een afvoerpremie verschuldigd (per PC, notebook, printer, fax of copier: € 7.00, per monitor: € 3.00, per server: € 15,00.) Scholten Awater draagt er zorg voor dat harde schijven professioneel gewist worden en dat de apparatuur door erkende bedrijven wordt verwerkt. Voor vrij recente modellen wordt een inruilbedrag betaald. Deze tarieven zijn bekend bij inkoop en C&CZ.