Printbudget

From Cncz
(Redirected from Hardware budgetten)
Jump to navigation Jump to search


Om gebruik te kunnen maken van de C&CZ printers moet de loginnaam voorkomen in een budgetgroep voor de betreffende groep van printers. Ook moet het budget van de budgetgroep voldoende positief zijn om 1 bladzijde af te mogen drukken. De kosten worden automatisch van het budget afgeboekt. Op de Doe Het Zelf website kan men de budgetgroep kiezen waarvan de kosten standaard afgeschreven zullen worden. Daar is ook een overzicht te zien van het tegoed op de budgetten waarvan men gebruik kan maken en van de twintig laatst afgedrukte printopdrachten.

Om een nieuwe budgetgroep te laten maken dient men bij C&CZ systeembeheer langs te gaan.

C&CZ stuurt een mail wanneer het printbudget te laag wordt. Bij een persoonlijk budget wordt de mail naar het persoonlijke mail-adres gestuurd. Bij een groepsbudget wordt de mail naar de eigenaren van de budgetgroep gestuurd. Stuur een mail naar postmaster als u al eerder gewaarschuwd wilt worden. Vermeld hierbij de naam van de budgetgroep en de hoogte van het printbudget waarbij u een mail wilt krijgen.

Geld storten op een bestaande budgetgroep kan op een paar manieren:

  • voor groepen met een budgetnummer door een mail te sturen naar onder vermelding van het bedrag, het budgetnummer en de budgetgroep.
  • eventueel contant bij C&CZ systeembeheer.