ChemBioOffice

From Cncz
Jump to navigation Jump to search

There is a problem with the extension of the license, the supplier has been notified.

The license was supposed to be extended till the end of April while the negotiations for a new license period are still on going. Unfortunately this turns out to be not true. We are waiting for an update form the supplier

ChemBioOffice is een veelzijdig software pakket voor onder andere het opzoeken en tekenen van moleculaire structuren, 3-D visualisatie en molecular modeling, alsook teken van biologische transformaties en management van biologische data.

Belangrijkste onderdelen van ChemBioOffice:

  • ChemDraw: tekenen van structuren (o.a. name-to-structure) en biologische componenten, NMR en MS fragmentatie predictie, voorspellen van fysische en chemische eigenschappen zoals ClogP en polar surface area, importeren van structuren op basis van naam.
  • Chem3D: 3-D visualisatie van moleculen, rotatie, zoomen, conformatie-analyse, molecular modeling en dynamics, zowel empirisch (MM2) als ab initio (GAMESS), orbitalen visualisatie.
  • ChemFinder: zoeken van moleculaire structuren op het WWW
  • ChemACX: database van commercieel verkrijgbare verbindingen
  • BioDraw: toepassing voor het tekenen, delen en presenteren van biologische processen. Algemene biologische elementen (membranen, DNA, enzymen, receptoren, reactiepijlen, etc) zijn via een template voorradig, anderen kunnen geimporteerd worden.
  • BioAssay: management van data van biologische experimenten. Ontwikkeld voor chemici en biologn die actief zijn in onderzoek naar medicijnen of gen-onderzoek doen. Vooral nuttig voor onderzoeker die in vivo experimenten uitvoeren met complexe modellen door de integratie van chemische en biologische data.
  • BioViz: transformeert de getallen in je database in grafische weergaves op je scherm. Terughalen of zoeken van een set van verbindingen, keuze uit gewenste data, zoals relevante biologische data uit Oracle tabellen, berekende fysische eigenschappen, prijzen in catalogi. BioViz genereert een interactief scherm met scatterplot, histogram of andere nuttige grafische data-weergave.

Deze software wordt veelvuldig gebruikt binnen verschillende werkgroepen van de Faculteit NWI en in toenemende mate ook in het onderwijs. Door de gebruiksvriendelijkheid van de software is het ook zeer geschikt voor studenten. Iedereen met een e-mail adres eindigend op @ru.nl of @student.ru.nl is gerechtigd de software te downloaden en 3 keer te installeren.

Om ChemBioOffice te downloaden moet je je eerst online registeren op de website van PerkinElmer:

 https://informatics.perkinelmer.com/sitesubscription/#R (zoek Radboud Universiteit)

Ga daarna naar

https://perkinelmer.flexnetoperations.com/control/prkl/login 

en download de software. Een serial number is na inloggen te vinden onder "order History".