Categorie:Medewerkers

Uit Cncz
Ga naar: navigatie, zoeken

Over C&CZ

C&CZ is voor zowel medewerkers als studenten van FNWI de afdeling om te benaderen als het gaat over ICT, speciaal als die informatie- en communicatietechnologie ingezet wordt voor onderwijs en/of onderzoek.

Hulp en informatie

Science loginnaam en U-nummer

E-mail

  • Science E-mail service: webmailers, instellingen, mailing lists, spamfiltering, virusfiltering. Deze mail kan met webmail gelezen worden, maar ook met email-clients als Mozilla Thunderbird en Outlook.

Telefoon en telefoon/mail/adres-gidsen

Wijzigingen in de FNWI-telefoongids worden ingevoerd door de telefooncontactpersonen, meestal het secretariaat van de afdeling, waardoor ze automatisch binnen een week in het Relatie Beheer Systeem van de RU (RBS) terechtkomen, dat de RU telefoongids vult. Telefoon- en emailgidsen van FNWI, RU en UMCN zijn online te raadplegen.

Alles over telefonie is te vinden op de telefonie pagina.

Werkplek PC's en netwerk (ook draadloos en VPN)

Afdelingen in FNWI besluiten zelf hoeveel werkplekken ze nodig hebben en van welke soort. Vaak bevat dit door C&CZ Beheerde Werkplek PCs met Windows of Linux.

  • PC kamers en studielandschap met dual-boot Windows/Linux PC's.
  • Eigen laptop, verbonden met het Internet via het draadloze netwerk of via een UTP-kabel op een inprikpunt.
  • Als op de campus op een PC het domein B-FAC beschikbaar is, dan kan men daar met de Science-login inloggen. Voorbeelden zijn de PC's voor alle RU-studenten.
  • Ook een PC thuis of ergens anders aan het Internet kan als werkplek gebruikt worden. Om toegang te krijgen tot voorzieningen waar alleen FNWI PC's toegang tot hebben, kan het nodig zijn gebruik te maken van de Science VPN-server.

Software, ook voor thuis

De software pagina bevat alle ons bekende informatie over beschikbare software. Voor allerlei software heeft de RU of FNWI een licentie afgesloten waardoor het gebruik voor medewerkers en/of studenten, op RU-pc's en/of thuis-pc's, goedkoop of gratis is. De gebruiksvoorwaarden voor verschillende pakketten zijn verschillend. Het populairste pakket is het F-Secure beveiligingspakket, dat door medewerkers en studenten ook thuis gratis te gebruiken is. Op een goede tweede plaats komt de Microsoft Windows-upgrade en de Office suite, die gratis op RU-werkplekken en goedkoop op thuiswerkplekken te installeren/gebruiken is.

Backups

C&CZ stelt via het netwerk diskruimte ter beschikking, waarvan ook backups worden gemaakt. Er is ook een restore procedure voor het terug krijgen van verloren bestanden. Als men de eigen bestanden op andere plaatsen bewaart, zoals de harde schijf van de eigen werkplek, dan is men zelf verantwoordelijk voor het backuppen.

Printen, kopiëren en scannen

Vrijwel alle printers in FNWI zijn (print/copy/scan) multifunctionals met het systeem Peage. Daarnaast heeft C&CZ enkele specialiteitenprinters (posters, 3D) in beheer.

Huisstijl

Er is informatie over huisstijlregels en briefmodellen in de huisstijl.

Concernsystemen

Diverse RU-concernsystemen worden door veel medewerkers gebruikt. C&CZ houdt een concernsystemen-pagina bij met informatie specifiek voor FNWI.