Bereikbaarheid

Uit Cncz
Ga naar: navigatie, zoeken


Bereikbaarheid van de campus

Auto

De universiteit is duidelijk aangegeven op de ANWB wegwijzers. (Zie ook de witte routes op de overzichtskaart van Nijmegen.)

* Vanuit Utrecht (A12) of Rotterdam (A15)
Bij het knooppunt Valburg via de A15 (afslag Nijmegen-Noord/Kleve/Bemmel) naar Nijmegen-Centrum. (Indien u richting "Nijmegen" volgt, wordt u via de A73 naar Nijmegen-Zuid geleid). Na de Waalbrug, de weg volgend (Canisiusingel,Oranjesingel), komt men na ca 500 meter bij een stoplicht met een wegwijzer "Universiteit" (linksaf). Deze weg (Prins Bernhardstraat, Coehoornstraat, Heijendaalseweg) ca 1 kilometer volgen, tot na de spoorbrug. Hierna ligt het Toernooiveld (B-Faculteit) links, de rest van de RU rechts.
* Vanuit 's-Hertogenbosch (A50)
Via afslag Wijchen/Nijmegen naar Nijmegen-Centrum (Graafseweg), tot het Keizer Karel-plein, neem hier de richting Arnhem (Oranjesingel). Neem het eerste stoplicht rechts, richting Universiteit. Deze weg (Prins Bernhardstraat, Coehoornstraat, Heijendaalseweg) ca 1 kilometer volgen, tot na de spoorbrug. Hierna ligt het Toernooiveld (B-Faculteit) links, de rest van de RU rechts.

De (betaalde) parkeergarage onder het Huygens-gebouw is te bereiken door na de spoorbrug bij het eerste stoplicht linksaf te slaan, na ca 30 meter is de parkeergarage dan rechtsaf. Voor alle informatie over parkeren op de RU, zie de UFB website. Alle parkeerplaatsen op de campus zijn voorzien van slagbomen en betaalautomaten. Na 18.00 uur en gedurende de weekends is parkeren gratis.

Openbaar vervoer

Met de Openbaar Vervoer Reiswijzer kan men vanuit een willekeurige plaats in Nederland een reis met het openbaar vervoer plannen naar 'Nijmegen, Heyendaalseweg 135'. De FNWI ligt op enkele minuten lopen van het treinstation Nijmegen Heyendaal. Er is ook een snelle busverbinding tussen de RU-campus en station Nijmegen Centraal.